Τζιχαντιστές πωλούν κορίτσια-σκλάβες για ένα πακέτο τσιγάρα

0
49

 

Κορίτσια εφηβικής ηλικίας τα οποία έχουν απαχθεί από ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ και τη Συρία πωλούνται ως σκλάβες σε παζάρια δουλοκτητών «για ένα πακέτο τσιγάρα ή και λιγότερο», τόνισε αξιωματούχος του ΟΗΕ αρμόδια για ζητήματα σεξουαλικής βίας.

Η Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα επισκέφθηκε το Ιράκ και τη Συρία τον Απρίλιο και από τότε εργάζεται κατά της σεξουαλικής βίας, στην οποία υποβάλλει νεαρές γυναίκες η τζιχαντιστική οργάνωση.

«Πρόκειται για πόλεμο ο οποίος περνάει κυριολεκτικά πάνω από τα κορμιά των γυναικών», ανέφερε η κ. Μπανγκούρα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το Ισλαμικό Κράτος λειτουργεί το ίδιο αγορές «σκλάβων», τις οποίες απάγει από τα εδάφη, τα οποία καταλαμβάνει στις δύο χώρες που αποτελούν το προπύργιo του.

Πολλά κορίτσια πωλούνται σε εξευτελιστική τιμή, για άλλα όμως δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες δολάρια, ανέφερε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Ένα 15χρονο κορίτσι, από τη μειονότητα των Γεζίντι του Ιράκ, πωλήθηκε σε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος της έδειξε ένα ραβδί και ένα όπλο και την κάλεσε να διαλέξει τι προτιμά.
«Όταν εκείνη απάντησε «το όπλο», εκείνος της είπε: «Δεν σε αγόρασα για να αυτοκτονήσεις», πριν την βιάσει», δήλωσε η κ. Μπανγκούρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here