Θα τεθεί εκτός διαγωνισμού το Mega για τις άδειες ή θα προλάβει τις προθεσμίες;

0
2

 

Από τα 11 επιχειρηματικά σχήματα που κατέθεσαν επισήμως φάκελο, διεκδικώντας τηλεοπτική συχνότητα, μόνο 4 θα διαθέτουν μετά τον δεκαπενταύγουστο νόμιμη άδεια. Ο νόμος του Νίκου Παππά είναι ασφυκτικός και το ενδιαφέρον για το, υπό διαμόρφωση, νέο τηλεοπτικό πεδίο, πολύ μεγάλο.

Από την εξέταση των 11 φακέλων, πάντως, οι 2 φαίνεται να έχουν σοβαρά προβλήματα. Και αν για την περίπτωση Καρατζαφέρη αυτό ακούγεται λογικό, ποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι ανάλογο για το Mega, μέχρι πριν από λίγους μήνες; Κανείς, προφανώς, πέραν εκείνων που γνώριζαν τα τεράστια προβλήματα συνεννόησης μεταξύ των μετόχων του. Προβλήματα, που άρχισαν να εκδηλώνονται μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη το 2009 και κορυφώθηκαν μετά την απομάκρυνση από το προσκήνιο του Γιώργου Μπόμπολα και την ανάληψη πρώτου ρόλου από τον γιο του Φώτη.

Εδώ και ένα χρόνο οι τρεις μέτοχοι του άλλοτε κραταιού σταθμού δεν επενδύουν κεφάλαια, διότι το μεταξύ τους έλλειμμα εμπιστοσύνης έχει διογκωθεί, ενώ έχει εκδηλωθεί και πλήρης διάσταση απόψεων για το μάνατζμεντ της επόμενης μέρας. Το αποτέλεσμα είναι να καταλήξουν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο οι πιστώτριες τράπεζες αξιολόγησαν αρνητικά από την πρώτη στιγμή και αρνήθηκαν να δώσουν το πιστοποιητικό ενημερότητας που ήταν απαραίτητο για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας.

Θα προλάβει, άραγε, να το εξασφαλίσει έως τις 13 Ιουλίου, ώστε να θεωρηθεί πλήρης ο φάκελος και η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ να περιληφθεί μεταξύ των προεπιλεγέντων που θα φτάσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού; Ποιος μπορεί να είναι βέβαιος αυτή στιγμή;

Η «μπάλα» παίζεται στις καθυστερήσεις και οι 500 εργαζόμενοι -που παραμένουν απλήρωτοι επί 2,5 μήνες– ελπίζουν ότι θα βρεθεί κάποιος κοινός τόπος μεταξύ των μετόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here