Θάνος Μικρούτσικος: Η «Ρόζα» ήθελε τη φωνή του Μητροπάνου (ΒΙΝΤΕΟ)

0
32

Για το ιστορικό της συνεργασίας του με το Δημήτρη Μητροπάνο μίλησε ο κορυφαίος συνθέτης και πρώην υπουργός Θάνος Μικρούτσικος.

Όπως είπε στην εκπομπή «Σπίτι μου Σπιτάκι μου», ο Μητροπάνος το 1992 είχε αποφασίσει να κάνει μια αλλαγή στην καριέρα του και μαζί με το φίλο του και παραγωγό του Ηλία Μπενέτο ήρθαν στο σπίτι μου με προοπτική να γίνει μια συνεργασία. Κατά τη διάρκεια που τρώγαμε τσακωθήκαμε και ήταν η μοναδική φορά που τσακώθηκα με τον Μητροπάνο για ένα θέμα αισθητικής, συνθετών…Όταν μετά το Υπουργείο, το 1996 αποφασίστηκε η πρώτη συνεργασία της επιστροφής μου στο τραγούδι με τον Δημήτρη, από τότε μέχρι που έφυγε οι σχέσεις μας ήταν όχι απλά ζεστές, αλλά θα έλεγα αδελφικές.

Το 1996 συνεργάζεται πρώτη φορά με τον Δημήτρη Μητροπάνο για τον δίσκο «Στου αιώνα την παράγκα» και ανάμεσα στα τραγούδια του δίσκου και η «Ρόζα», το ζεϊμπέκικο που άφησε εποχή…

Γι αυτό το τραγούδι ο Θάνος  Μικρούτσικος αφιερώνει μερικά λόγια παραπάνω;

Λέει κατ’ αρχήν ότι δεν το έγραψε τότε και δεν το έγραψε για τον Μητροπάνο, αν και είχε γράψει τα περισσότερα από τα τραγούδια του δίσκου για εκείνον.

«Όταν είχα ήδη γράψει 8 – 9, είπαμε με τον Μπενέτο ας κοιτάξουμε και μερικά παλιά. Κάποια στιγμή το κασετόφωνο έπαιξε τις πρώτες νότες της Ρόζας και εγώ πήγα να το περάσω το τραγούδι, όχι γιατί δεν το πίστευα, αλλά γιατί ήταν τόσο άθλια η ηχογράφηση που είχα κάνει στο σπίτι μου, που αυτό το ίδιο τραγούδι δέκα χρόνια νωρίτερα το είχε απορρίψει η Χαρούλα Αλεξίου. Κι εκείνη την ώρα που πάω να το περάσω προς τα κάτω, δυο χέρια μου πιάνουν τα χέρια μου, το ένα του Μητροπάνου και το άλλο του Μπενέτου. «Στοπ! Αυτό!». Άξιζε τον κόπο που η Ρόζα δεν σταμάτησε στην Αλεξίου, αλλά ήρθε στον Μητροπάνο γιατί ήταν αυτή η φωνή που μπορούσε να το εξακοντίσει πανελλαδικά».

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here