Θαυμασμό για τους νησιώτες στην προσφυγική κρίση εξέφρασε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού

0
8

 

Μία εποικοδομητική συζήτηση είχε την Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης κατά τη συνάντησή του στο υπουργείο Εξωτερικών με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Πίτερ Μάουρερ.

Οι δύο άνδρες εξέτασαν τους τρόπους αποτελεσματικότερης συνδρομής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού εξέφρασε το θαυμασμό του για την ανθρωπιά που έχουν επιδείξει οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου και για τις ενέργειες της Ελληνικής Πολιτείας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτελέσει στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Από πλευράς του, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι «χωρίς την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων, δηλαδή χωρίς την ειρήνευση στη Συρία, δεν πρόκειται να υπάρξει οριστική επίλυση της προσφυγικής κρίσης», ενώ ευχαρίστησε τον κ. Μάουρερ για τις θετικές και υποστηρικτικές απόψεις που εξέφρασε, αναφορικά με την πραγματικά τιτάνια προσπάθεια της χώρας μας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, με ανθρωπισμό και αποτελεσματικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here