Θεοδωράκης: «Να μην ζήσουμε το σενάριο μιας νέας αριστερής διαφθοράς»

0
6

 

Να έρθουν στο φως της δημοσιότητας και να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις στην υπόθεση με τα πόθεν έσχες ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας μάλιστα πως «έχουμε ζήσει πολύ τη διαφθορά της πολιτικής και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε ένα καινούριο σενάριο, μιας καινούριας “αριστερής” διαφθοράς».

Κληθείς να σχολιάσει την αποκάλυψη αναφορικά με τις ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν Έσχες» μελών της κυβέρνησης και πρώην βουλευτών, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «εμείς ζητάμε αυτό που ζητάει όλος ο κόσμος. Δεν αρκεί να λες ότι είσαι τίμιος και ηθικός. Πρέπει να το αποδεικνύεις κάθε μέρα στην πράξη».

Και συνέχισε λέγοντας πως «ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης έχουν μεγάλες μαύρες τρύπες στο “πόθεν Έσχες”. Πρέπει όμως να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις το υπουργικό σχήμα. Ο κάθε ένας ξεχωριστά, αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης. Γιατί – επιμένω – έχουμε ζήσει πολύ τη διαφθορά της πολιτικής και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε ένα καινούριο σενάριο, μιας καινούριας “αριστερής” διαφθοράς».

Αν μας είχε ακούσει ο κ. Τσίπρας…

Η εκτίμηση του Σταύρου Θεοδωράκη σχετικά με τα μέτρα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης είναι πως «δυστυχώς αυτόν τον χειμώνα θα καταλάβει ο κόσμος πόσο δίκιο είχε το Ποτάμι που ζητούσε συμφωνία τον Μάρτιο. Αν μας είχε ακούσει ο κ. Τσίπρας και δεν είχε καθυστερήσει τόσο πολύ τη συμφωνία, ίσως να είχαμε γλιτώσει ένα μέρος αυτής της τρελής φοροκαταιγίδας που θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες».

Στο μεταξύ, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε συνάντηση στη Βουλή με τους Γιώργο Στασινό, πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Βασίλη Αλεξανδρή, πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνων, Δημήτρη Βερβεσό, πρόεδρο του Ταμείου Νομικών και Φώτη Πατσουράκο, ταμία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.

Όλοι τους εξέφρασαν στον επικεφαλής του Ποταμιού τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη δυνατότητα που μόλις πριν από λίγους μήνες δόθηκε σε νέους ασφαλισμένους του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία/κλάση πληρώνοντας μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, ενέργεια που, βάσει και των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της συνάντησης, βελτίωσε σημαντικά την εισπραξιμότητα των οφειλών.

Πρόκειται ουσιαστικά για κατάργηση διάταξης που έδινε ανάσα σε νέους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς, ιατρούς και δικηγόρους -γεννημένους μετά την 1η Ιανουαρίου 1993- να επιλέγουν μόνοι τους την ασφαλιστική τους κλάση, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Στη συνάντηση εκτός από τον Σταύρο Θεοδωράκη από πλευράς Ποταμιού παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς, Χάρης Θεοχάρης και Κώστας Μπαργιώτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here