Θεοδωράκης: Άλωση του κράτους και μετά εκλογές σχεδιάζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

0
13

 

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τόσο τη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου όσο και για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Η Γνώμη» της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα αποφασίσει για το ενδεχόμενο εκλογών, αφού επιχειρήσει να κυριαρχήσει στον κρατικό μηχανισμό και να ελέγξει την ενημέρωση με τις νέες τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας ότι «η επέλαση του κόμματος στο κράτος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν και 2, 3 απολύτως πιστά σε αυτούς κανάλια και μετά θα σκεφθούν τις εκλογές».

Για τον εκλογικό νόμο που έχουν φέρει οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή υπογράμμισε ότι «σημασία έχει να αλλάξει προς την σωστή κατεύθυνση και όχι να διορθώσουμε τα λάθη με νέα λάθη» και επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού για «μείωση του μπόνους, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, μείωση των εδρών», ενώ τόνισε ότι θα έδινε «ψήφο στους ομογενείς και κυρίως στους 450.000 ανθρώπους που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης. Πέντε έδρες από τις 300 να καθορίζονται με την ψήφο των Ελλήνων που μένουν στο εξωτερικό».

Ως προς το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να δεχθεί να «σπάσουν» οι μεγάλες περιφέρειες, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «μέχρι χθες έλεγαν ότι οι μεγάλες περιφέρειες είναι “εκκολαπτήρια διαφθοράς”. Και τώρα δεν αλλάζει τίποτα. Δεν το ξέχασαν, απλώς ήταν το αντάλλαγμα για να ψηφίσουν την απλή τους αναλογική, ο ΚΚΕ και ο Λεβέντης». Τέλος τόνισε ότι η πρόταση του Ποταμιού για τον εκλογικό νόμο προτάσσει το συμφέρον της χώρας και όχι του κόμματος.

O Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της χώρας,λέγοντας ότι καραδοκεί η κατάρρευση της οικονομίας. «Κάθε μέρα έχουμε 100 νέα λουκέτα. Είναι εκτός των άλλων οι ολέθριες συνέπειες των capital controls. Eπίσης έχουμε ένα σπάταλο κομματικό κράτος, όπως ήταν πάντα δηλαδή. Δεν παράγεται νέος πλούτος και οι κρατιστές που μας κυβερνούν προσπαθούν να καλύψουν τις τρύπες με φόρους και εισφορές. Η υπερφορολογία φέρνει νέα λουκέτα. Ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να τον σπάσουμε πριν να είναι αργά», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here