Θεοδωράκης: Δε θα πληρώνουμε τους Τούρκους να μας πουλάνε φούμαρα

0
3

 

 

Τη στάση της Τουρκίας όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα επέκρινε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο «10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών.

Όπως τόνισε από τις Φέρες Έβρου «Πρέπει με πολύ μεγάλη αυστηρότητα η ΕΕ να ελέγξει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Δε θα γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Οι πρόσφυγες πρέπει να φεύγουν και να πηγαίνουν σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης μοιρασμένοι αναλογικά, ενώ θα πρέπει τη μεταναστευτική ροή να την διαχειρίζονται οι Τούρκοι στα εδάφη τους. Αλλά δε θα πληρώνουμε τους Τούρκους να μας πουλάνε φούμαρα. Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει τη συμφωνία για πάρουν τα χρήματα αλλά δε σταματούν τις ροές προς τα ελληνικά νησιά».

Αναφερόμενος εξάλλου στην ανάγκη ενίσχυσης της περιφέρειας είπε ότι «αν δεν δώσουμε κίνητρα σε αυτές τις περιοχές να ξαναζωντανέψουν, να υπάρξει ανάπτυξη, να επουλωθούν κάποιες από τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί τα πέντε χρόνια των μνημονίων η Ελλάδα δεν έχει μέλλον».

«Πρέπει να δημιουργηθούν αναπτυξιακές επιτροπές όπου θα μετέχουν οι δήμαρχοι, οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις δηλαδή στην περιφέρεια, μαζί με τα κυβερνητικά στελέχη που ασχολούνται ή που πρέπει να ασχολούνται με την περιφέρεια, και να δίνουν λογαριασμό στο λαό της Θράκης κάθε τρίμηνο: αυτές είναι οι εκκρεμότητες, αυτά μένει να κάνουμε και αυτά κάναμε» πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση και στην συγκυβέρνηση. «Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του Ποταμιού και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εμείς δε λέμε ψέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δε θα λέγαμε στους ανθρώπους ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τους μέσα σε μερικές εβδομάδες και να έχουν περάσει τέσσερις μήνες χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«O κόσμος δεν αντέχει άλλο το ψέμα και την υποκρισία. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης είχαν έρθει εδώ πριν από τις εκλογές, για να τους υποσχεθούν απίστευτα πράγματα, από τα οποία δεν έκαναν τίποτα. Όχι μόνο δεν έγινε τίποτα αλλά τους κοροϊδεύουν καθημερινά και γι’ αυτό αντέδρασαν όπως αντέδρασαν» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here