Θεοδωράκης: Έλεος, μην διαπραγματεύεστε άλλο

0
4

 

Ιδιαίτερα καυστική κριτική άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην κυβέρνηση στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης: «’’Ο εφιάλτης στον δρόμο με τους φόρους’’, γυρίζεται με το δικό σας σενάριο. Η ανικανότητά σας θα φέρει και πέμπτο μνημόνιο. Οι καθυστερήσεις σας, μας έφεραν εδώ. Από το «όχι δεν πουλάμε» περάσατε στο «πάρτα όλα και χάρη θα μας κάνεις», είπε και συνέχισε: «»Η ασφυξία που έχετε προκαλέσει με τους νέους φόρους έχει παγώσει τους πολίτες και έχει καθηλώσει την ελληνική κοινωνία. Ασφυξία στον συνταξιούχο που εξανεμίζεται η σύνταξή του ενώ η δημόσια περίθαλψη βρίσκεται σε κώμα.Κατάρρευση.Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει την κατάσταση.Ένας μικρός θάνατος κάθε τέλος του μήνα για κάθε επιχείρηση» ανέφερε.

«Η εθνικά περήφανη κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα – Καμμένου με ένα άρθρο σε ένα νόμο εκχωρεί στην Τρόικα αρμοδιότητες που έχει το Κοινοβούλιο και η ελληνική διοίκηση», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μπερδεύει το συμφέρον της με το συμφέρον της χώρας.

«Για την παραμονή σας στην εξουσία υπογράφετε τα πάντα. Δεν είναι η πρώτη φορά που πτωχεύει η χώρα μας, ούτε η πρώτη φορά που ταπεινώνεται με Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Όμως την προηγούμενη φορά που επιβλήθηκε Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος πριν ένα αιώνα, 120 χρόνια για την ακρίβεια, παραχωρήθηκε ο έλεγχος συγκεκριμένων πηγών εσόδων του δημοσίου και όχι ο έλεγχος όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους. Η μετατόπιση σας είναι τόσο άτσαλη που κινδυνεύει το πλοίο να μπατάρει» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να αποκοπεί από τη δημιουργική κοινωνία και να περιχαρακωθεί στα όρια του εθνικολαϊκισμού.

«Βαδίζετε λοιπόν μόνοι σας. Το Ποτάμι δεν θα γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here