Θεοδωράκης: H ανικανότητα της κυβέρνησης είναι παροιμιώδης

0
7

 

«Αποδεικνύετε ξανά ότι η «πρώτη φορά Αριστερά» ούτε ριζοσπαστική ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού- κομματοκρατίας-κρατισμού και εθνικισμού. Μια συντηρητική διακυβέρνηση», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

«Αγκαλιάζετε όλα αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα. Γι’ αυτό χρεοκοπείτε κι εσείς τόσο γρήγορα», εκτίμησε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

«Ξέρετε γιατί ο κόσμος είναι εξαγριωμένος; Γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε. Και επειδή η ανικανότητά σας είναι παροιμιώδης σε όλους τους τομείς, κλείνετε και τον Εθνικό κήπο», είπε και πρόσθεσε: «Eσείς που νυχθημερόν καταγγέλλατε το αστυνομικό κράτος – άντε και στις παιδικές χαρές. Και εκεί συγκεντρώνονται πολίτες».

Στη συνέχεια τόνισε χαρακτηριστικά: «Εκμαυλίζετε την κοινωνία με την θεωρία της ψόφιας κατσίκας. Αφού δε μπορείτε να προσφέρετε κατσίκα σε όλους όσους την υποσχεθήκατε, τώρα τους λέτε ότι θα σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα» και προσέθεσε: «Στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό αλλά και στην παιδεία. Μετά το τέλος των πρότυπων σχολείων σημάνατε το τέλος των πετυχημένων ολοήμερων σχολείων, με την απίστευτη δικαιολογία ότι είναι άνισο μερικά μόνο σχολεία να έχουν ενισχυτική διδασκαλία. Ας την καταργήσουμε λοιπόν παντού! Όλα προς τα κάτω, όπως διδάσκει και ο σύντροφος Μαδούρο, το πρότυπο των μισών υπουργών σας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε 3 πυλώνες στο συνταξιοδοτικό, εκ των οποίων ο ένας είναι η ιδιωτική ασφάλιση:
α) Κύρια σύνταξη – καταβάλλεται από το Κράτος (πρώτος πυλώνας)
β) Επαγγελματική σύνταξη (δεύτερος πυλώνας, αντί επικουρικής) που θα χορηγείται από τα Επαγγελματικά Ταμεία τα οποία μπορεί να ιδρύει ο κάθε επαγγελματικός κλάδος (μηχανικοί, αγρότες, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, γιατροί) και θα προικοδοτούνται από την περιουσία επικουρικών και εφάπαξ
γ) Προαιρετική συμπληρωματική σύνταξη, δηλαδή ατομικές αποταμιεύσεις με φορολογικά και άλλα κίνητρα. «Θα καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες με δυνατότητα συνεργασίας με τα επαγγελματικά ταμεία», εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here