Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με Κυριάκο: Ποτάμι και ΝΔ υπερασπιστές των μεταρρυθμίσεων

0
10

 

Συμφωνία σε κοινά σημεία αλλά και αρκετές διαφωνίες διαπίστωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης.

Ο κ. Θεοδωράκης, σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση, είπε ότι συζητήθηκαν ο εκλογικός νόμος, το ασφαλιστικό, τα μέτρα για τους αγρότες και οι κινητοποιήσεις τους, και τα θέματα Παιδείας.

«Συμφωνήσαμε να τα λέμε τακτικά για να υπερασπίσουμε τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε. Ερωτηθείς τι εννοούσε με την αναφορά περί σύμπλευσης όταν εισήλθε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με τη ΝΔ, αλλά «σε όποιες μεταρρυθμίσεις συμφωνούμε μπορεί να υπάρξει συνεργασία». «Κοινός αντίπαλος είναι οι πράξεις της κυβέρνησης», είπε κι ανέφερε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπου, όπως είπε , ο αρχηγός της ΝΔ δεν είναι αρνητικός στη μείωση του μπόνους και στο σπάσιμο των περιφερειών.

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από ένωση μηχανισμών και στρατών αλλά έχει ανάγκη από λύσεις», απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε για την ανοιχτή πρόταση-πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά, και πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει ακούσει την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να προσθέτει τίποτα στη μεταρρυθμιστική ατζέντα του Ποταμιού. «Θα συναντηθούμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να βρεθούν λύσεις για τη χώρα κι όχι για να νοιώθουν ασφαλείς οι κομματικοί στρατοί», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here