Θεοδωράκης: Το μόνο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άεργοι της Κουμουνδούρου να βρούν θέση στο δημόσιο

0
11

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, εξηγώντας πως «υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες χωρίς κανένα σχέδιο, με μεγάλη αφροσύνη και τώρα υπάρχει ένας μεγάλος θυμός του κόσμου».

Όπως δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Studio Ρέθυμνο 980» «η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο έχει ως αποτέλεσμα να αναζητά από τα ίδια υποζύγια περισσότερους φόρους».

«Η εναλλακτική λύση είναι να μην έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Όταν μια κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα νταραβερίζεται με τους παλιούς όρους, είναι λογικό να μην έρθει ανάπτυξη και θα προσπαθούμε κάθε φορά να φέρουμε από τα ίδια υποζύγια περισσότερους φόρους. Αυτή είναι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε, λέγοντας πως «το μόνο σχέδιο που έχουν είναι τα ξαδέλφια, τα αδέλφια, οι φίλες, οι φίλοι, οι άνθρωποι οι άεργοι της Κουμουνδούρου να βρούνε μία θέση στο δημόσιο».

«Όταν από τον Μάρτιο του 2015 έλεγα ότι ναυαγεί η οικονομία και θα κλείσουν οι τράπεζες, κάγχαζαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “και τι σε ενδιαφέρει εσένα αν κλείσουν οι τράπεζες”. Αυτούς τους πολιτικούς έχει ο ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν λύσεις που θα μπορούσαν να παρθούν ακόμη και τώρα: Είπαμε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως 100 εκατομμύρια για το Ασφαλιστικό. Τους δώσαμε τη δυνατότητα με ένα νόμο και ένα άρθρο να καταργήσουν τον νόμο Τσοχατζόπουλο του 1985 που μετατρέπει τα πολιτικά γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες. Το κέρδος θα ήταν 120 με 140 εκατ. ευρώ».

«Κινδυνεύουμε με τη συνθήκη Σένγκεν. Η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό έχει χάσει 8 πολύτιμους μήνες. Αυτό σημαίνει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα παίρναμε και μας μένει και η απειλή εξόδου από τη Σένγκεν επειδή δεν έχουν κάνει αυτά που συμφωνήσαμε. Εάν η χώρα είχε εκπληρώσει από τον Νοέμβριο τις υποχρεώσεις της, θα είχε μπει σε μία τάξη», τονίζει, για να καταλήξει, λέγοντας:

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί η χώρα έχει τεράστια ευκαιρία μπροστά της. Είναι αυτό που λένε όλοι οι οικονομολόγοι. Είναι ένα πιεσμένο ελατήριο προς τα κάτω η Ελλάδα. Έχουν πέσει, οι αξίες, οι μισθοί. Άρα με την παραμικρή αφορμή σταθερότητας αυτό το ελατήριο θα εκτιναχθεί. Υπάρχουν πολλά λεφτά στην Ευρώπη που αναζητούν επενδυτικές οδούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here