Θεσσαλονίκη: 32χρονος εμπλέκεται σε παιδική πορνογραφία

0
51

 

Για εμπλοκή σε πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατηγορείται ένας 32χρονος από τη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα που έγινε στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας.

Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αλλοδαπές αρχές, έκαναν πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες σε υπηρεσίες και ιστότοπους, στους οποίους οι χρήστες κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά την έρευνα, προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας, με συνέπεια να ενημερωθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, ενώ ταυτοποίησε ηλεκτρονικά ίχνη σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος, τα οποία αντιστοιχούσαν στο σπίτι του 32χρονου Έλληνα.

Μετά από έρευνα,  παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 32χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός εξωτερικός δίσκος, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένα USB «Flash Drive» και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου (smartphone ), τα οποία αποστέλλονται για εργαστηριακή εξέταση στην υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here