Θεσσαλονίκη: Οι Πόντιοι έδιωξαν τους χρυσαυγίτες από τη συγκέντρωση (ΒΙΝΤΕΟ)

1
2

 

             Ανεπιθύμητοι ήταν οι Χρυσαυγίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Ματθαιόπουλο, χωρίς διακριτικά.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ζήτησαν επίμονα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους, μόλις αντιλήφθηκαν τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο (δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης) και τον Χρήστο Χατζησάββα (βουλευτή της ΧΑ στο Κιλκίς) προσπάθησαν να τους απωθήσουν με τη βία, ενώ δεν άργησαν να τους επιτεθούν και με μπουνιές και κλωτσιές.

Τα δυο μέλη της ΧΑ ανταπέδωσαν τα χτυπήματα, ενώ μετά την επέμβαση των ψυχραιμότερων, αποχώρησαν από το σημείο.

Το κάλεσμα από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος:

«Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συνεχίζει δυναμικά και καλεί όλους τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής και μη , σε μια μεγάλη δυνατή κινητοποίηση προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια. Επειδή, η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. Επειδή, οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς.

Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη.

Όλοι μαζί ο κόσμος, τα σωματεία με τα λάβαρα, οι προσφυγικοί σύλλογοι θα είμαστε εκεί δυναμικά στον αγώνα!«.

https://youtu.be/aMMVNPFBsVw

Πηγή: thestival.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here