Θεσσαλονίκη: Προσεχώς τέσσερα νέα κέντρα φολοξενίας προσφύγων

0
10
Tο νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου είναι έτοιμες όλες οι υποδομές, προκειμένου να υποδεχθεί τους πρώτους 400 πρόσφυγες και μετανάστες, που αναμένονται να φτάσουν με πούλμαν από την περιοχή της Ειδομένης το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί, Τρίτη 26 Απριλίου 2016. Οι εργασίες στον υπό διαμόρφωση κλειστό χώρο του νοικιασμένου βιομηχανικού κτιρίου των 13.000 τ.μ. ολοκληρώθηκαν με πυρετώδεις ρυθμούς. Έχουν στηθεί ήδη περισσότερες από 150 σκηνές των οκτώ ατόμων (βίντεο), ενώ είναι έτοιμες οι χημικές τουαλέτες και το δίκτυο του νερού. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Κώστας Παπαδάκης

 

Άλλοι τέσσερις χώροι φιλοξενίας προσφύγων θα  δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, είπε ότι προχωρούν στην ενοικίαση ακόμα τεσσάρων βιομηχανικών-εμπορικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία προσφύγων. Ο ίδιος, πάντως, διευκρίνισε ότι κανένας από τους παραπάνω χώρους δεν βρίσκεται στο Δήμο Δέλτα, ο οποίος, όπως είπε, έχει ήδη επωμιστεί μεγάλο βάρος του προσφυγικού.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ήδη ότι λειτουργεί ο χώρος στο Ωραιόκαστρο για τη φιλοξενία προσφύγων, είναι έτοιμος ακόμη  ένας στο Καλοχώρι και οι προετοιμασίες ολοκληρώνονται σύντομα για τους δύο τελευταίους, που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, πολύ σύντομα αναμένεται η μεταφορά προσφύγων στο Βαγιοχώρι.
Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, στο λιμάνι της πόλης, στο Ωραιόκαστρο και στα Λαγκαδίκια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here