Θρίλερ στη Σύμη: Φουσκωτά με πραξικοπηματίες καταδρομείς φθάνουν στην Ελλάδα;

0
27

 

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται κοντά στη Σύμη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πλέουν φουσκωτά με Τούρκους καταδρομείς οι οποίοι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ του επιχειρούμενου πραξικοπήματος και προσπαθούν να φθάσουν στην Ελλάδα.

Στο ελληνικό πεντάγωνο σήμανε συναγερμός και σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά παρακολουθεί διακριτικά την πορεία των φουσκωτών, τα οποία παραμένουν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, αν και κοντά στα ελληνικά.

Οι πληροφορίες από την Σύμη έκαναν αρχικά λόγο για τουλάχιστον 50 επιβαίνοντες, ενώ ένα ελικόπτερο σηκώθηκε, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο από αέρος. Στην περιοχή περιπολεί και η πυραυλάκατος «Βότσης».

Μέχρι στιγμής, η ελληνική πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει τέτοιο περιστατικό. Ούτε από το λιμενικό, ούτε από τον στόλο.

Οι τουρκικές αρχές, πάντως, από την πλευρά τους, πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει στον ιστότοπο της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο συλλήψεις στο νησί της Σύμης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλοι πραξικοπηματίες απέναντι από τη Σύμη, στην περιοχή Ντάτσα, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν απέναντι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here