ΗΠΑ: 1.200 θέσεις εργασίας καταργεί η Morgan Stanley

0
4

 

Η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley πρόκειται να καταργήσει 1.200 θέσεις εργασίας, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται 470 θέσεις τραπεζοϋπαλλήλων και χρηματομεσιτών, σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της, δήλωσε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή ενήμερη για τα σχέδια της διοίκησής της.

Η μείωση αφορά κάτι περισσότερο από το 2% του συνόλου των εργαζομένων στην αμερικανική τράπεζα που απασχολεί 56.000 άτομα.

Η διεύθυνση η οποία μεσιτεύει σε αγοραπωλησίες ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, εταιρικών αξιογράφων, πρώτων υλών και συναλλάγματος θα απολέσει 470 υπαλλήλους, δηλαδή το 25%.

Οι υπόλοιπες περικοπές θέσεων εργασίας – 730 – θα γίνουν στο λεγόμενο back office, διευθύνσεις μάρκετινγκ και πληροφορικής και άλλων.

Η Μόργκαν Στάνλεϊ θα εγγράψει ένα ποσό που υπολογίζει πως θα ανέλθει σε 150 εκατ. δολάρια στα βιβλία της στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάργησης θέσεων εργασίας που σχεδιάζει, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του πιστωτικού ιδρύματος, αποφεύγοντας πάντως να επιβεβαιώσει πόσες θα είναι.

Σε ένα εσωτερικό έγγραφό της, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, η διοίκηση της τράπεζας εξηγεί πως αυτή η απόφαση οφείλεται στην ανάγκη προσαρμογής της Μόργκαν Στάνλεϊ στο σημερινό δυσμενές περιβάλλον των αγορών.

Πάντως η μετοχή της Μόργκαν Στάνλεϊ έπεφτε περίπου 2% στο μέσον της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στη Γουόλ Στριτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here