ΘΣΝ: Πρώην κορυφαία στελέχη του Ιπποκράτειου κατηγορούνται για παράνομες προμήθειες υλικών

0
6

 

Την παραπομπή  στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει ο εισαγγελέας για πρώην διοικητή του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και δύο πρώην διευθυντές Κλινικών του ίδιου νοσοκομείου,  ο ένας της Νευροχειρουργικής κι ο άλλος της Ορθοπεδικής.

Η υπόθεση σχετίζεται με παράνομες προμήθειες υλικών και ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την εισήγηση προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου ζητά οι κατηγορούμενοι να δικαστούν για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση. Η πράξη αυτή αφορά τη χρονική περίοδο από τις αρχές Ιανουαρίου του 2008 έως τον Ιούνιο του 2009,  διάστημα κατά το οποίο κατείχαν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Η υπόθεση συνδέεται με παραγγελίες υγειονομικών υλικών -όπως μοσχεύματα και άλλα υλικά ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών επεμβάσεων, διεγέρτες νεύρων, αιμοστατικά, κ.ά.- που, κατά το κατηγορητήριο, έγιναν από εξωσυμβατικές προμηθεύτριες εταιρίες, σε τιμές υψηλότερες των συμβατικών εταιριών. Η ζημιά που φέρεται ότι προκλήθηκε στο νοσοκομείο προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν συγκεκριμένες εταιρίες.

Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφονται ακόμη “αυθαίρετες” πρακτικές σχετικά με περιστατικά ασθενών, που ενώ ήταν τακτικά χαρακτηρίζονταν ως “επείγοντα”.

Για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που θα δημοσιευτεί.

Η παραπάνω εισαγγελική πρόταση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης που είχε υποβληθεί, πριν από δύο χρόνια, προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Τότε ο ίδιος εισαγγελέας εισηγήθηκε να παραπεμφθούν τα ίδια πρόσωπα στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου, αλλά οι Εφέτες με βούλευμα αποφάσισαν να δικαστεί μόνο ο διοικητής του «Ιπποκράτειου», απαλλάσσοντας τους δύο διευθυντές.

Κατά του βουλεύματος ασκήθηκε αίτηση αναίρεσης που έγινε δεκτή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με συνέπεια η υπόθεση να επιστρέψει στα χέρια του εισαγγελέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here