Βάιντμαν: Δεν επιτρέπεται καμία χρηματοδότηση – γέφυρα

0
9
epa03477624 President of the Deutsche Bank, Jens Weidmann, speaks during the 'Euro Finance Week' in Frankfurt am Main, Germany. The 4th IFC - Euro Finance Week Conference runs from the 19 - 23 November 2012. EPA/BORIS ROESSLER

 

Το ευρωσύστημα δεν επιτρέπεται να διαθέσει καμία χρηματοδότηση – γέφυρα για την Ελλάδα, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα αποδεσμευθούν αργότερα χρήματα προς τη χώρα, ξεκαθάρισε προς όλους τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, αναφερόμενος στους κανόνες λειτουργίας της ΕΚΤ.
Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης άσκησε κριτική και για το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες αγοράζουν, με τα δάνεια βοήθειας, βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα.
Αυτό, προειδοποίησε, προκαλεί κίνδυνο «κρατικής χρηματοδότησης», η οποία απαγορεύεται.
Ο κ. Βάιντμαν σημείωσε ακόμη ότι τα έκτακτα δάνεια της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η μοναδική πηγή χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες, και αυτό δίνει τροφή στην αμφισβήτηση για τη σταθερότητά τους, παρέπεμψε δε στις αρχές της Νομισματικής Ένωσης, τονίζοντας ότι ο σεβασμός τους «δεν αποτελεί δογματικό γερμανικό στρουθοκαμηλισμό», αλλά προϋπόθεση για την ευημερία στην Ευρωζώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here