Βαλαβάνη κατά συντρόφων: Με αφήσατε να τα βγάλω πέρα μόνη μου

0
5

 

Τη δημόσια έκφραση στήριξης του κόμματός της ζήτησε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη για την υπόθεση με την ανάληψη χρημάτων από τη μητέρα της, λίγες ημέρες πριν την επιβολή των capital controls.
Υπογράμμισε δε ότι δεν πρόκειται για προσωπικό της πρόβλημα, αλλά για το δηλητηριώδες βάθος, όπως είπε, που ήδη σήμερα κατακτά την κοινωνία.

Η παραιτηθείσα αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι είναι αναγκασμένη σε μια κρίσιμη στιγμή να κάνει κάτι που δεν έκανε ποτέ, να μιλήσει από κομματικό βήμα για ένα προσωπικό της θέμα. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πρωτοσέλιδο της Bild, η οποία έκανε λόγο για προδοσία του σχεδίου για τις τράπεζες.

Σημείωσε ότι από την κυβέρνηση παραιτήθηκε πριν επιστρέψει από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και ένα 24ωρο πριν καταθέσει τη σχετική ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αυγενάκης.

Ανέφερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση οποιοσδήποτε από την κυβέρνηση να ήξερε για capital controls πριν την Παρασκευή, που έκλεισαν οι τράπεζες.
«Ενημερωθήκαμε όλοι όσοι έπρεπε το απόγευμα της Κυριακής που ακολούθησε» είπε. «Αυτά είναι πασίγνωστα σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης» δήλωσε.

Αναρωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε αντίδραση από το κόμμα στην εκστρατεία στοχοποίησής της, όπως την χαρακτήρισε. Σε ό,τι αφορά φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα iefimerida.gr και που την έδειχνε μαζί με τη μητέρα της, υπονοώντας ότι είχαν συναντηθεί εκείνες τις ημέρες -κάτι που έχει διαψεύσει- ζήτησε να κατέβει αμέσως, αλλά κοσμεί το διεθνή Τύπο παρόλα αυτά, όπως είπε.

Υπογράμμισε ακόμη πως οι μόνοι που την υποστήριξαν ήταν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αρθρογράφος της Αυγής, Θανάσης Καρτερός.

Απευθυνόμενη στα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Με αφήσατε να τα βγάλω πέρα μόνη μου«.

Πρόσθεσε ότι δεν έκανε πίσω από μια δίκαιη μάχη και ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όταν στόχος είναι η «σπίλωσή» της, όπως είπε, ως αγωνίστριας: «Η αγωνιστική μου τιμή σπιλώνεται ανεπανόρθωτα«.

Ανέφερε, δε, πως κάποιος της είπε ότι την έχουν στοχοποιήσει δυνάμεις, που δεν μπορεί να τα βάλει μαζί τους ένας άνθρωπος -δεν ανέφερε, ωστόσο, για μια ακόμα φορά, ποιες είναι αυτές οι… δυνάμεις.

Σημείωσε ότι το να αναλάβει την ευθύνη -διερωτήθηκε ποια ευθύνη- ισοδυναμεί με κυριολεκτικό θάνατο.

Μίλησε επίσης για ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπου αναφερόταν πως στο ΚΚΕ που υπήρχε πειθαρχία ήταν «διαμάντι», ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ, «που τα πράγματα είναι χύμα, μπαινοβγάζει χρήματα σε λογαριασμούς».

Μιλώντας για κείμενο στήριξής της από πολίτες του Ηρακλείου, είπε ότι δυσκολεύτηκε να δημοσιευτεί το κείμενο αυτό σε τοπικά μέσα της Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά σε ΜΜΕ της Αριστεράς με πανελλαδική εμβέλεια, είπε ότι δημοσιεύτηκε μόνο στις ιστοσελίδες Κόκκινο και left.gr, όχι όμως στις εφημερίδες Αυγή και Εφημερίδα των Συντακτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here