Βαλς: Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλους πρόσφυγες

0
9

 

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να δεχθούν άλλους πρόσφυγες, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε συνεντεύξεις του στις εφημερίδες Süddeutsche Zeitung και Guardian.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλους πρόσφυγες στην Ευρώπη, δεν είναι δυνατό», ανέφερε ο Βαλς, προσθέτοντας ότι η ύπαρξη ή μη ελέγχου στα σύνορα της Ε.Ε. είναι αποφασιστικής σημασίας για την τύχη της Ένωσης: «Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε οι πολίτες θα πουν: Τέρμα με την Ευρώπη», εκτίμησε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Όπως εξήγησε, η Ευρώπη, αντί να επιτρέπει την ανεξέλεγκτη είσοδο χιλιάδων προσφύγων, θα πρέπει να βρει μια λύση με τις γειτονικές χώρες της Συρίας, ώστε να γίνονται εκεί δεκτοί περισσότεροι πρόσφυγες και να καταγράφονται. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί, «η Ευρώπη θα θέσει εν αμφιβόλω την ικανότητά της να ελέγξει αποτελεσματικά τα σύνορά της».

Ο Βαλς προειδοποίησε μάλιστα ότι η κατάσταση των προσφύγων κινδυνεύει να επιδεινωθεί με τον ερχομό του χειμώνα. «Κυρίως στα Βαλκάνια διακινδυνεύονται πολλά, (η κατάσταση) θα είναι δραματική και όχι κάποια στιγμή, αλλά πολύ σύντομα», τόνισε.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε επίσης την επιλογή των λέξεων του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου είπε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. «Για εμένα είναι ξεκάθαρο: Πρόκειται για πόλεμο», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αυτός ο «νέος πόλεμος» θα διαρκέσει περισσότερο: «Ίσως μερικούς μήνες, ίσως μερικά χρόνια». «Απορρίπτοντας τη λέξη πόλεμος, αρνούμαστε την πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Προειδοποίησε τέλος ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ενδέχεται να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον και της Γερμανίας: Όπως είπε, «ακόμη και η Γερμανία και η Ιταλία απειλούνται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here