Βαλς: Δέχθηκε επίθεση η Ευρώπη, η απάντηση να είναι ευρωπαϊκή

0
12

 

Υπάρχει «επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων» της ΕΕ, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, κρίνοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη «έκλεισε τα μάτια στις εξτρεμιστικές ιδέες του σαλαφισμού».

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί το PNR (το σχέδιο για ένα ευρωπαϊκό αρχείο με τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών των αεροπλάνων), υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Αυτές είναι οι γαλλικές προτάσεις εδώ και μήνες», δήλωσε ο Βαλς στον ραδιοσταθμό Europe 1.

«Υπάρχει τέλος επείγουσα ανάγκη κανένας πλέον να μην μπορεί να περάσει με πλαστά έγγραφα, επειδή γνωρίζουμε ότι το ‘Ντάες’ (Ισλαμικό Κράτος) έχει κλέψει μεγάλες ποσότητες διαβατηρίων στη Συρία. Αυτό συνεπάγεται ότι αυτά τα αρχεία θα επαληθευτούν στο έπακρο, θα επιβεβαιωθούν», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον Μανουέλ Βαλς, πρέπει να υπάρξει πρόοδος «σε όλα τα μέσα για να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας», καθώς με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, «δέχθηκε επίθεση η Ευρώπη, επειδή αυτή είναι η Ευρώπη. Επομένως, η απάντηση θα πρέπει και αυτή να είναι ευρωπαϊκή».

«Κλείσαμε τα μάτια, παντού στην Ευρώπη και στη Γαλλία επίσης, στην πρόοδο των εξτρεμιστικών ιδεών του σαλαφισμού, συνοικίες διεφθάρησαν μέσω αυτού του μείγματος λαθρεμπορίου ναρκωτικών και ριζοσπαστικού ισλαμισμού (…) ένα μέρος της νεολαίας», δήλωσε ο Βαλς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here