Βαλς: Η Γαλλία θα πρέπει να δεχθεί τους πρόσφυγες

0
4

Οι μετανάστες που «φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τις διώξεις, τα βασανιστήρια, την καταπίεση, θα πρέπει να γίνονται δεκτοί στη Γαλλία», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, σε συνάντηση του κόμματός του στη Λα Ροσέλ της δυτικής Γαλλίας.

«Άρα, κάθε αίτηση ασύλου πρέπει να εξετάζεται, γρήγορα», ανέφερε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, κατά την ομιλία του, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να φερόμαστε στους μετανάστες με αξιοπρέπεια, να τους στεγάσουμε, να τους παράσχουμε φροντίδα».

«Καθήκον μας είναι να βρούμε διαρκείς λύσεις, βασισμένες στις αξίες: ανθρωπιά, ευθύνη, αυστηρότητα», είπε στη συνέχεια.

Ο Βαλς παρέθεσε, μάλιστα και μια φράση που αναγράφεται στη βάση του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη: «Δώστε μου τους φτωχούς σας, τους εξαντλημένους σας που, σε πυκνές γραμμές, λαχταρούν να ζήσουν ελεύθεροι, τα απορρίμματα των υπερκατοικημένων ακτών σας, στείλτε μου αυτούς τους απόκληρους που έδιωξε η καταιγίδα. Με το φως μου, φωτίζω τη χρυσαφένια πόρτα».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός απηύθυνε παράλληλα και έκκληση για αυστηρότητα όσον αφορά την παράτυπη οικονομική μετανάστευση.

Να σημειωθεί τέλος, ότι Μανουέλ Βαλς θα μεταβεί αύριο στο Καλέ, όπου περίπου 3.000 μετανάστες ζουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here