Βαλς: Ταπείνωση για την Ελλάδα θα ήταν ένα Grexit τη στιγμή που οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ

0
3

 

Ταπείνωση για την Ελλάδα θα ήταν η αποβολή της από το ενιαίο νόμισμα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή σε αυτό, έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.


Με ένα σερί αναρτήσεων ο Γάλλος πρωθυπουργός εξέφρασε και πάλι τη στήριξη του στη χώρα μας.

Επιθυμώντας να στηρίξουμε την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα, δεν παίζουμε το παιχνίδι εκείνων που επιθυμούν έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, συμπλήρωσε ο κ. Βαλς.

Όπως ανέφερε, η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα είχε αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 40 δισεκατομμύρια, που έχουν δώσει ως δάνειο οι Γάλλοι φορολογούμενοι στην Ελλάδα. «Χάρη στη δράση της Γαλλίας, προστατεύονται τα συμφέροντα των Γάλλων φορολογουμένων» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλς, η Γαλλία δεν εγκαταλείπει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. «Το να εγκαταλείψουμε την Αθήνα είναι σαν να εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας» σημείωσε.

Συνεχίζοντας, ο Γάλλος πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης μίας «πραγματικής οικονομικής διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ», στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Ο κ. Βαλς τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη, μέσα από τον οποίο θα γίνονται επενδύσεις σε υποδομές, καινοτομία και «ανθρώπινο κεφάλαιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here