Βαρουφάκης: Εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη είναι αναπόφευκτο να μεταδοθεί η κρίση

1
5

Εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη είναι αναπόφευκτο να μεταδοθεί η κρίση, είπε σε συνέντευξή του στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

«Όποιος παίζει με την ιδέα της αποκοπής τμημάτων της Ευρωζώνης ελπίζοντας ότι η υπόλοιπη θα επιβιώσει παίζει με τη φωτιά», υπογράμμισε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από δέκα ημέρες και μεταδόθηκε χθες.

Ειδικότερα τόνισε: «Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πλέον οχυρωθεί έναντι της Ελλάδας και ότι η ΕΚΤ έχει πλέον εργαλεία στη διάθεσή της για να ακρωτηριάσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, εάν αυτό χρειάζεται, να καυτηριάσει την πληγή και να επιτρέψει στην υπόλοιπη ευρωζώνη να συνεχίσει. Πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά οποιοδήποτε (κράτος) μέλος της ένωσης».

Εκτίμησε μάλιστα πως «μόλις μπει στο μυαλό του κόσμου ότι η νομισματική ένωση δεν διαρκεί για πάντα, θα αρχίσει η σπέκουλα… ποια (χώρα) θα είναι η επόμενη; Αυτή η ερώτηση είναι ο διαλύτης της νομισματικής ένωσης. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια, να κλιμακώνονται οι πολιτικές εντάσεις, να τρέπονται σε φυγή κεφάλαια».

Η συνέντευξη πάντως του κ. Βαρουφάκη πραγματοποιήθηκε πριν την δήλωση του Μάριο Ντράγκι από την Ουάσινγκτον που τόνισε ότι η Ευρωζώνη είναι πλέον καλύτερα οχυρωμένη σε περίπτωση ξεσπάσματος κρίσης στην Ελλάδα.

Πηγή: marketnews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here