Βαρουφάκης: Εγώ θα είχα πατήσει το κουμπί για το Plan B

0
6

Υπέρ της εφαρμογής του Plan Β με την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος τάσσεται για ακόμη μια φορά ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην El Pais.

Σε ερώτηση γιατί ο Τσίπρας δεν πάτησε το κουμπί ενεργοποίησης ο κ. Βαρουφάκης απαντά ότι «η δουλειά ήταν αυτή ενός πρωθυπουργού. Η δική μου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως υπουργός ήταν να αναπτύξω τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για όταν θα ελάμβανε αυτή την απόφαση. Υπήρχαν επιχειρήματα υπέρ του σχεδίου, υπήρχαν και επιχειρήματα για να μην πατηθεί το κουμπί» ενώ όταν ερωτάται τι θα έκανε ο ίδιος απαντά χωρίς ενδοιασμούς: Ναι (θα το έκανα) και το έχω πει δημοσίως.

 

Στη συνέχεια ο ίδιος δίνει «συμβουλές» προς τον Ισπανικό λαό, ώστε να μην εναπαλάβει τα ίδια λάθη που έκανε η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του, στο κυριακάτικο φύλλο της El Pais, λέει στους Ισπανούς: «Αν κάνετε τα ίδια λάθη που συνέβησαν στην Ελλάδα, τότε θα καταλήξετε στην ίδια οικονομική κατάσταση».

Ο ίδιος προειδοποιεί τους Ισπανούς ότι «υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να γίνετε Ελλάδα» και τους καλεί να δουν την κατάσταση και να κρίνουν τι θέλουν για την κοινωνία τους, «ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή στη Γαλλία ή αλλού».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει πως «το να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος για να δώσεις το παράδειγμα σε άλλο έθνος δεν είναι αυτό που έπρεπε να είναι η Ευρώπη» και παραθέτει μάλιστα ιστορικά ονόματα Ευρωπαίων ηγετών, όπως ο Γκονζάλες, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, αλλά και οι Καραμανλής και Παπανδρέου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here