Βαρουφάκης: Είναι καιρός να καταλήξουμε σε συμφωνία

0
3

 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ότι είναι καιρός η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουν τη δουλειά που απαιτείται για να καταλήξουν σε μια συμφωνία, που θα επιτρέψει την εκταμίευση δισεκατομμυρίων ευρώ από την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση.

«Είναι καιρός να σταματήσουμε να αλληλοκατηγορούμαστε, είναι καιρός να κάνουμε τη δουλειά μας για να καρποφορήσουν οι πολύμηνες προσπάθειες και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία«, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντησή του με στελέχη του αριστερού γερμανικού κόμματος Die Linke.

Παράλληλα όμως, σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Tagesspiegel και αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σήμερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απορρίπτει εκ νέου τα μέτρα εξοικονόμησης πόρων που πρότεινε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα οποία περιλαμβάνονται αυξήσεις του ΦΠΑ και μειώσεις των αποδοχών και των συντάξεων του δημοσίου.

«Δεν κάνει κανείς τέτοιου είδους προτάσεις παρά μόνο εάν δεν θέλει μια συμφωνία«, είπε ο υπουργός Οικονομικών στην Tagesspiegel σύμφωνα με το απόσπασμα της συνέντευξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here