Βαρουφάκης: Ετοιμαζόμαστε για κατάσταση πολιορκίας

0
6
epa04614550 Greek Finance Minister Yanis Varoufakis arrives for a Finance Minister meeting at the EU Council headquarters in Brussels, Belgium, 11 February 2015. The Eurogroup will discuss the situation in Greece. EPA/JULIEN WARNAND

Κατάσταση πολιορκίας ενδέχεται να αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες η Ελλάδα, κατά τις εκτιμήσεις του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος είπε στη βρετανική Telegraph το χαρακτηριστικό «ευτυχώς έχουμε αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες και αποθέματα φαρμακευτικών προϊόντων για τέσσερις».

Πρόσθεσε δε ότι μία ειδική πενταμελής επιτροπή από το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδας, τα σωματεία και τις τράπεζες εργάζεται πυρετωδώς σε μια ειδική «αίθουσα πολέμου» κοντά στο γραφείο του στο υπουργείο,για τον καταμερισμό των πολύτιμων αποθεμάτων στις άμεσες προτεραιότητες.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα τρόφιμα έχουν εξαιρεθεί από το «πάγωμα» των εισαγωγών, επομένως σιτηρά, κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα, και άλλα τρόφιμα θα μπορούν λογικά να μπαίνουν ελεύθερα στη χώρα, αποτρέποντας έτσι μια πιθανή καταστροφή την ώρα που ξεκινά η υψηλή τουριστική περίοδος.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να επιμένει στο αδιέξοδο, επειδή θα χαθούν και τα δικά τους χρήματα», σημειώνει ο Βαρουφάκης,  ενώ σε άλλη συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo αναφέρει:«Αυτό που κάνουν με την Ελλάδα έχει όνομα: τρομοκρατία. Αυτό που οι Βρυξέλλες και η Τρόικα θέλουν είναι το »Ναι», ώστε να εξευτελίσουν τους Έλληνες».

Αν επικρατήσει το «Ναι» στο δημοψήφισμα;

«Θα έχουμε μία απόλυτα καταστροφική συμφωνία και ο εφιάλτης των διαπραγματεύσεων θα συνεχιστεί, γιατί αυτή θα αφορά μόνο πέντε μήνες», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών.

Αν κερδίσει το «Όχι»;

«Ο  κ. Τσίπρας θα έχει τα όπλα για καλύτερη διαπραγμάτευση», λέει. «Μην με παρεξηγήσετε, με το »Όχι» δεν θα έχουμε σε καμία περίπτωση υπέροχη συμφωνία, αλλά δεν θα είναι τόσο κακή όσο αυτή που μας προτείνεται»…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here