Βαρουφάκης: Εύχομαι καλή επιτυχία στη ΛΑΕ, όμως έχει τάση απομονωτισμού

0
8

 

Την ελπίδα του να υπάρξει ένα νέο ριζοσπαστικό πολιτικό εγχείρημα στην αριστερά εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γαλλική ιστοσελίδα Revue-ballast και δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον Παναγιώτη Λαφαζάνη »καλή επιτυχία» για τις επικείμενες εκλογές.
Όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και οι εκλογές θα αποτελέσουν την ευκαιρία να υπάρξει ένα νέο πολιτικό εγχείρημα στην αριστερά, πιο ριζοσπαστικό, στο οποίο θα εμπλακεί και ο ίδιος, απάντησε:

«Το ελπίζω. Και ελπίζω ότι αυτό θα υπερβεί κατά πολύ τη Λαϊκή Ενότητα του φίλου μου Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και εμένα. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι αυτές οι εκλογές θα μπορούσαν να επιφέρουν μια πλειοψηφία υπέρ μιας σημαντικής πολιτικής αλλαγής, και αυτό μου προκαλεί μεγάλη θλίψη. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της Λαϊκής Ενότητας. Ωστόσο, δεν συμφωνώ πάντα με την γραμμή της».

Και συνέχισε: «Έχουμε πολλά κοινά, τις ανησυχίες μας, τις πρακτικές μας, τις ιδέες και ιδεολογίες μας, όμως θεωρώ ότι έχουν μια τάση για απομονωτισμό, μια τάση να καταστήσουν τη δραχμή στόχο αντί για ένα μέσο».

Επιπλέον, τους λείπει αυτό που είναι κρίσιμο κατά τη γνώμη μου: αυτή η βαθιά ανάγκη, αυτή η αίσθηση, αυτό το συναίσθημα, αυτή η πολιτική αναγκαιότητα ότι πρέπει να είμαστε ενσωματωμένοι και ενωμένοι με την υπόλοιπη Ευρώπη … αυτή είναι αίσθησή μου. Για το λόγο αυτό, δεν νομίζω ότι μπορώ να τους ακολουθήσω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here