Βαρουφάκης: Έχουμε υπερβεί πολλές κόκκινες γραμμές

0
7

Σχολιάζοντας τις συζητήσεις για την διαπραγμάτευση, ο υπουργός Οικονομικών, τις χαρακτήρισε ως επαναδιαπραγμάτευση μίας δανειακής συμφωνίας που εδώ και πέντε χρόνια δεν ήταν βιώσιμη, τονίζοντας παράλληλα ότι στην πρότασή της η Αθήνα έχει υπερβεί πολλές κόκκινες γραμμές, υπαναχωρώντας από πολλές προεκλογικές της υποσχέσεις, μόνο και μόνο επειδή διακατέχεται από «τη μεγάλη επιθυμία να επιτύχει μια συμφωνία».

Ο υπουργός Οικονομικών, στη συνέντευξή του στη Deutsche Welle ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα είναι βιώσιμη, ούτε να ακολουθήσει το παράδειγμα προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες, όπως είπε, «έκαναν προτάσεις και έδιναν υποσχέσεις, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να τις εκπληρώσουν».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια την αναβολή της δόσης προς το ΔΝΤ, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα απέδειξε του τελευταίους τέσσερις μήνες ότι έχει επαρκή ρευστότητα για να πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Για την αποπληρωμή των δανείων διατέθηκαν πάνω από 14% του ΑΕΠ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here