Βαρουφάκης: Έχουμε καθήκον να καταλήξουμε σε συμφωνία-λύση

0
12
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis addresses a news conference after an euro zone finance ministers meeting in Brussels February 16, 2015. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας – λύσης προς όφελος της Ευρώπης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε τοποθέτησή του στο σημερινό Ecofin, μία μόλις ημέρα μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Eurogroup.

«Το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί δίνει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τη δυνατότητα προετοιμασίας μιας επιτυχημένης Συνόδου. Τα βλέμματα των Ευρωπαίων, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωζώνης, είναι στραμμένα πάνω μας. Έχουμε καθήκον να καταλήξουμε στην συμφωνία-λύση που απαιτούν προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης», υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε την Πέμπτη μία «ευρεία, ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση η οποία μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο συμφωνίας που όχι μόνο ολοκληρώνει την υπάρχουσα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της αλλά αντιμετωπίζει αποφασιστικά και το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το μέλλον».

Δυστυχώς, όμως, πρόσθεσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ «στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση πάνω σε αυτή την πρόταση», αλλά αντ’ αυτού «παρατηρήθηκαν αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Eurogroup, ανεπίτρεπτες ‘διαρροές’ σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

«Οι αστοχίες αυτές έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης, δηλώνοντας πάντως ότι η ελληνική πλευρά χαιρετίζει την σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την επόμενη Δευτέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here