Βαρουφάκης: Η λιτότητα είναι ταξικός πόλεμος κατά των φτωχών-Tα σύνορα είναι παραλογισμός

0
8

«H λιτότητα χρησιμοποιείται ως αφήγημα για τη διεξαγωγή ενός ταξικού πολέμου εναντίον των φτωχών», δήλωσε (σε άλλη) μια συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο ΒΒC και στην εκπομπή «Question Time».

Για το μεταναστευτικό, ο ίδιος είπε ότι αν κοιτάξεις τη γη από το διάστημα, τα σύνορα φαίνονται ως παραλογισμός, ενώ απαντώντας στην ερώτηση για το αν η Βρετανία θα πρέπει να δεχθεί ακόμα περισσότερους μετανάστες δήλωσε: «Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι είμαστε όλοι οικονομικοί μετανάστες. Αν πιστέψουμε τους ανθρωπολόγους ερχόμαστε όλοι από την Αφρική. Εμείς είμαστε που ήρθαμε σ’ αυτό το σημείο του πλανήτη».

«Όταν υπάρχουν αυτή την στιγμή 3,1 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ιορδανία, την Τουρκία και τον Λίβανο και ξεβράζονται στις ακτές της Ελλάδας και της Ιταλίας, και αυτές οι δυο φτωχές χώρες ανοίγουν τις πόρτες τους και τους υποδέχονται, τους δίνουν καταφύγιο, τους ταΐζουν, τους δίνουν νερό και τους φροντίζουν, το να συζητάμε στο Καίμπριτζ αν θα πρέπει να μπουν δέκα ή είκοσι χιλιάδες από την άλλη πλευρά της Μάγχης και να προκαλείται πανικός δεν είναι κάτι καλό για την χώρα».

Απαντώντας στη συνέχεια στην ερώτηση του οικοδεσπότη David Dimbleby για το αν υιοθετεί την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, ο Βαρουφάκης έδωσε την αποστομωτική απάντηση: «Έχω τη συνήθεια να λέω ότι αν κοιτάξεις από το Διάστημα, τα σύνορα είναι ένας παραλογισμός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here