Βαρουφάκης: Η νέα συμφωνία συντηρεί τα κεκτημένα των ολιγαρχών

0
3

 

«Ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι άφησαν τους ολιγάρχες να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους στην ελληνική κοινωνία, ενώ τιμωρούν τον απλό πολίτη», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian που φιλοξενεί συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ασκεί κριτική στη νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.

Η νέα συμφωνία επιτρέπει στους ολιγάρχες να διατηρήσουν τα κεκτημένα και επιβαρύνει περαιτέρω τους «κανονικούς» πολίτες, καταγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Η Βουλή ενέκρινε μία συμφωνία, η οποία επιτρέπει στους ολιγάρχες να αποκομίζουν τεράστια κέρδη και να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν» τονίζει χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι το μνημόνιο θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση.

«Το νέο πρόγραμμα σκλαβώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες, επιβάλλοντας σκληρές περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι επιτρέπει στις μεγάλες εταιρείες να εξαγοράσουν με πολύ χαμηλές τιμές ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά ότι οι περικοπές συντάξεων θα είναι τόσο μεγάλες, ώστε θα επηρεαστεί δυσμενώς η καταναλωτική ζήτηση, οδηγώντας σε νέα αύξηση της ανεργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here