Βαρουφάκης: Η τρόικα δημιούργησε φέουδα στο ελληνικό δημόσιο

1
5

 

«Επί 6 χρόνια ήμουν αντίθετος σε συμφωνίες που επέτειναν την ύφεση. Δεν πρόκειται να ψηφίσω μια συμφωνία με παρόμοια χαρακτηριστικά» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι περιμένει να δει την τελική μορφή της συμφωνίας που θα έρθει στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Plan B, ο Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε πως «στόχος ήταν να αποδομηθεί η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση επί πέντε μήνες» και επανέλαβε τις καταγγελίες για φέουδα της τρόικας στο ελληνικό δημόσιο.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια η τρόικα δημιούργησε φέουδα στο ελληνικό δημόσιο. Στόχος μας ήταν να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος όσον αφορά αυτά τα φέουδα, σε κάποιο βαθμό αυτό το πετύχαμε αλλά τώρα η τρόικα τα ζητάει πίσω».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει προοπτική για το χρέος από την συμφωνία της συνόδου κορυφής, ο πρώην υπουργός τόνισε πως «δεν υπάρχει καμιά προοπτική», ενώ επεσήμανε πως αναμένουμε να δούμε τι συμφωνία θα υπάρχει όσον αφορά το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, την αναδιάρθρωση του χρέους και τα κόκκινα δάνεια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here