Βαρουφάκης: Μην ψηφίσετε κόμμα που υποστήριξε τη συμφωνία

0
3
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis addresses a news conference after an euro zone finance ministers meeting in Brussels February 16, 2015. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L’Echo, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως είναι… αναποφάσιστος ως προς το ποιό κόμμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

Όπως αναφέρει, αισθάνεται υπεύθυνος έναντι των 140.000 ψηφοφόρων που του έδωσαν σταυρό προτίμησης στις προηγούμενες εκλογές, και γι’αυτό τους συνιστά να μην ψηφίσουν κανένα από τα κόμματα που υποστήριξαν την συμφωνία με την ευρωζώνη, ούτε και τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν ξέρω, καθώς ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει ακόμη», απάντησε ο Γ. Βαρουφάκης στην ερώτηση τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές και πρόσθεσε: «Ωστόσο επειδή αισθάνομαι υπεύθυνος υπεύθυνος σε όλους τους ανθρώπους που με ψήφισαν τον Γενάρη, λέω μόνο ένα πράγμα: ψηφίστε ότι θέλετε, εκτός από τα κόμματα που ψήφισαν υπέρ αυτής της απαράδεκτης συμφωνίας με την ευρωζώνη και εκτός από την Χρυσή Αυγή».

Ερωτώμενος στη συνέχεια γιατί δεν κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές, ο Γ. Βαρουφάκης απαντά ότι αυτό οφείλεται στο ελληνικό εκλογικό σύστημα που επί της ουσίας δεν επιτρέπει την εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών.

Τονίζει τέλος, πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει νέο κόμμα αποκλειστικά και μόνο για να βρεθεί και πάλι στην Βουλή, αλλά ούτε και να συνεργαστεί με κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα, με των οποίων τα προγράμματα, όπως επισημαίνει, δεν συμφωνεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here