Βαρουφάκης: Οι δανειστές προωθούν σαδιστικά μέτρα

0
5

 

Οξεία κριτική προς τους δανειστές έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορώντας τους ότι θέλουν να προωθήσουν σαδιστικά μέτρα στους πιο αδύναμους Έλληνες τονίζοντας μάλιστα ότι αν η κυβέρνηση τους πλήξει με νέα μισανθρωπικά μέτρα η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση.

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης που διοργανώνει η Οργάνωση Μελών Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «απαιτούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα με ΦΠΑ 23% ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίξουμε για χρόνια πολλά στη μαύρη τρύπα του χρέους».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν οι ίδιοι οι θεσμοί στην Ελλάδα θα μειώσει τα χρήματα που οι δανειστές θέλουν να πάρουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό, ακόμα και στο εσωτερικό του ΔΝΤ «γνωρίζουν ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν θα μειώσει κι άλλο τα εισοδήματα από τα οποία θα αποπληρωθεί το χρέος». Κατηγόρησε δε τους δανειστές ότι «προσποιούνται».

Όπως χαρακτηριστικά είπε «κανείς από τους δανειστές δεν πιστεύει ότι αν κάνουμε αυτά που ζητούν θα αναπτυχθεί η οικονομία και θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here