Βαρουφάκης σε DZ: Πως ξέρω ότι ο Σόιμπλε ήθελε Grexit; Επειδή μου το είπε!

0
12

Με άρθρο του στην εφημερίδα Die Zeit υπό τον τίτλο «Το σχέδιο του δρ. Σόιμπλε για την Ευρώπη: Το εγκρίνουν οι Ευρωπαίοι;» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιχειρεί να αποσαφηνίσει τα όσα υποστήριξε τις προηγούμενες ημέρες περί σχεδίου Σόιμπλε για να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ.

Ο κ. Βαρουφάκης  ανέβασε περίληψη του άρθρου του που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη  16 Ιουλίου στην εφημερίδα στην οποία αναφέρει ότι  «5 μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Eurogroup δεν είχαν ποτέ πιθανότητα επιτυχίας».

Όπως μάλιστα επισημαίνει, «ήταν καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο καθώς  ο σκοπός τους ήταν να προλειάνουν το έδαφος για αυτό που ο  Δρ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει πως ήταν η «βέλτιστη» λύση, πολύ πριν από την εκλογή της κυβέρνησής μας:  Οτι η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από τη ζώνη του ευρώ, προκειμένου να πειθαρχήσει τα κράτη-μέλη που αντιστέκονται». Και συνεχίζει:

«Αυτό δεν είναι θεωρία.
Πώς μπορώ να ξέρω ότι το Grexit είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου Δρ Σόιμπλε για την Ευρώπη;
Επειδή μου το είπε!
Έγραψα αυτό το άρθρο όχι ως Έλληνας πολιτικός που επικρίνει το γερμανικό Τύπο για την δυσφήμιση των λογικών προτάσεών μας, για την άρνηση του Βερολίνου να εξετάσει σοβαρά το μετριοπαθές σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, για την άκρως πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προκαλέσει ασφυξία στν κυβέρνησή μας, για την απόφαση της Ευρωομάδας να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως για να κλείσει τις τράπεζες μας.
Έγραψα αυτό το άρθρο ως Ευρωπαίος, παρατηρώντας το ξεδίπλωμα ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την Ευρώπη – το Σχέδιο του Δρ. Σόιμπλε.
Και θέτω ένα απλό ερώτημα στους πληροφορημένους αναγνώστες της Die Zeit:
Είναι αυτό ένα σχέδιο που εγκρίνετε;
Πιστεύετε ότι αυτό το σχέδιο είναι καλό για την Ευρώπη;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here