Βαρουφάκης στο Focus: Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

1
6

«Ακόμη κι αν ο Θεός με τους αγγέλους κατέβαιναν στη γη, δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν να επιτυχία το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων» δηλώνει στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Focus, o τέως υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας για το εξάμηνο έργο του στο υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη. «Και φυσικά κάναμε λάθη», παραδέχτηκε λέγοντας χαρακτηριστικά πως,«όποιος σας είπε ότι έγιναν όλα σωστά κατά την διάρκεια των εντατικών διαβουλεύσεων, είναι ένας πραγματικά επικίνδυνος άνθρωπος. Όμως το αποτέλεσμα που έχουμε, αυτή η καταστροφή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την χώρα μας. Δυστυχώς η πλειοψηφία του Eurogroup δεν ήθελε μία έντιμη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Έπρεπε είτε να ταπεινωθεί η ελληνική κυβέρνηση, είτε να ανατραπεί, αυτό ήταν το σχέδιο», τονίζει ο ίδιος και πρόσθεσε:«Ανέκαθεν πίστευα ότι οι κανόνες δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την μακροοικονομική πραγματικότητα».

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή πολιτική και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχουν κληθεί να εφαρμόσει οι Έλληνες, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Ακόμη κι αν ο Θεός με τους αγγέλους κατέβαιναν στην γη για να αναλάβουν την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μην γίνουν λάθη – επειδή ο Θεός δεν κάνει λάθη- ακόμα και αυτοί δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν να επιτυχία το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων».

Υπογράμμισε ότι « η  Ευρωζώνη είναι κακοσχεδιασμένη», επισημαίνοντας ότι «αυτό καθίσταται σαφές από το ότι υπάρχει κρίση».

Κληθείς να απαντήσει αν θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν εχθρικά τους Έλληνες , ο Γ. Βαρουφάκης είπε: «Δεν νομίζω ότι είναι εχθρικοί με την Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν κατάματα την πραγματικότητα , ότι δηλαδή, η Ευρωζώνη έχει κάνει θεμελιώδη λάθη» .

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Ελλάδας, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, όπως η φοροδιαφυγή, η χαμηλή παραγωγικότητα , η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, προβλήματα για τα οποία θα έπρεπε πρώτη η χώρα μας να λάβει ένα πακέτο βοήθειας. Όχι όμως γιατί το επιθυμούν οι Έλληνες αλλά επειδή το θέλουν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί δανειστές. Kι όλα τα χρήματα πήγαν σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες».

Ο Έλληνας πολιτικός δέχτηκε τέλος να βγάλει μία selfie με την Γερμανίδα δημοσιογράφο του Focus, Φιλίν Λίτσμαν.

Βαρουφάκης: Ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πανούσης: Οταν αποφασίστηκε το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση ήξερε ότι μπορεί να έκλειναν οι τράπεζες
    ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ!!!ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here