Βαρουφάκης στο Nouvel Observateur: Δεν θα είμαι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

0
12

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει στο γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» τονίζει στη συνέντευξή του, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα είναι υποψήφιος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου».

Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ακόμη ότι «η αποδοχή του τρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και η αρχή για την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε».

Ερωτηθείς για το πως βλέπει το μέλλον του απάντησε ότι θα παραμείνει «ενεργός πολιτικά ό,τι κι αν συμβεί, αλλά με μια νέα βεβαιότητα: όλα αυτά τα ερωτήματα, η λιτότητα, το χρέος… πρέπει να εξεταστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Και πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρξει ένα ευρωπαϊκό κίνημα για να εκδημοκρατίσει την ευρωζώνη, κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν θα δει καλύτερες μέρες: Ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Ιρλανδοί, κανείς. Πρόκειται για μια ουσιώδη μάχη που πρέπει να δώσουμε».

Σημειώνεται ότι το γαλλικό περιοδικό συνάντησε και φωτογράφισε τον Γιάνη Βαρουφάκη στη βίλα του στην Αίγινα, και όπως αναφέρει, τον βρήκε χαμογελαστό και χαλαρό φαινομενικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here