Βρουφάκης: Συμφωνία που θα περιλαμβάνει χρέος και χρηματοδότηση

0
8

 

 H κυβέρνηση κάνει συνεχώς υποχωρήσεις όμως κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, οι θεσμοί κάνουν το αντίθετο, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Παράλληλα, τόνισε ότι το Eurogroup του Σαββάτου θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μία συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει χρέος και χρηματοδότηση.

Ο υπουργός Οικονομικών διερωτήθηκε γιατί οι θεσμοί άφησαν το μεγάλο ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού για την τελευταία στιγμή.
«Εμείς κάναμε βήματα προς εκείνους, κι εκείνοι για κάθε βήμα μας έκαναν βήματα πίσω», τόνισε.

«Προφανώς και είναι» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στο ερώτημα εάν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση – ύψους 8 δισ. ευρώ – είναι υφεσιακά, και υποστήριξε πως η επιλογή ήταν μεταξύ περικοπών των συντάξεων και εισπρακτικών μέτρων.

Οι προτάσεις μας μακροοικονομικά ήταν άψογες και θα καταγραφεί στην ιστορία, αλλά οι δανειστές τις απέρριπταν συνεχώς, υποστήριξε ο υπουργός.

Στο χθεσινό Eurogroup 5-6 χώρες της Ευρωζώνης θεώρησαν πολύ χαλαρότερη από το μνημόνιο την πρόταση των θεσμών και υποστήριξαν ότι δεν έχουν την εντολή να την περάσουν από το κοινοβούλιo τους, παραδέχθηκε ο  υπουργός Οικονομικών και δήλωσε πως αν και έχουν πολύ ενδιαφέρον τα όσα λέγονται κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών

Ο κ.Βαρουφάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση παράτασης των δανειστών, με χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισ. ευρώ, καθώς όπως τόνισε το ποσό αυτό δεν είναι καν πραγματικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here