Βαρουφάκης: Δεν ξημεροβραδιάζομαι στο Μαξίμου γιατί είμαι εκτός ομάδας διαπραγμάτευσης

1
8

Σε όσους κάνουν λόγο για κρίση στη σχέση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα απαντά ο  Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην Real News της Κυριακής και – όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο– σημειώνει πως ο λόγος που δεν «ξημεροβραδιάζεται» στο Μαξίμου στο πλαίσιο της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης είναι επειδή είναι εκτός ομάδας.

Τονίζει, ωστόσο,  πως αισθάνεται ότι έχει πολλά να προσφέρει από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα προς το εξωτερικό πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί συμφωνία που αντιβαίνει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει. «Κανείς μας δεν θα βάλει την υπογραφή του κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία» υποστηρίζει, επισημαίνοντας μάλιστα πως «κάποιοι εκ των εταίρων και των θεσμών αναπολούν τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εκνευρίζονται μαζί μας».

Ο κ. Βαρουφάκης ρίχνει τα βέλη του και προς το ΔΝΤ τονίζοντας ότι «δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το ΔΝΤ επέμενε σήμερα σε απαράδεκτες θέσεις ως δικαιολογία για να αποχωρήσει χωρίς, όμως,να εμποδίσει μια δική μας συμφωνία με τους Ευρωπαίους». Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο το ΔΝΤ αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς έχει παραβιάσει τους κανόνες του, συμμετέχοντας στα δύο προηγούμενα μνημόνια .

Ο υπουργός Οικονομικών αφήνει αιχμές και κατά του κ. Σόιμπλε για τον οποίο τονίζει πως «δεν έχει να προτείνει κάτι που να θεωρεί λύση στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης», ενώ τάσσεται κατά μιας πιθανής παράτασης του προγράμματος επί 9μηνο καθώς, όπως λέει, αυτό επεκτείνει την αβεβαιότητα.

Στη συνέντευξή του ο κ.Βαρουφάκης προτείνει ως λύση για το χρέος δάνειο 30ετίας με σχετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1,5% από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, αγορά από την Αθήνα των ομολόγων που κατέχει σήμερα η ΕΚΤ και άμεση απόσυρσή τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here