Βαρουφάκης: Το Eurogroup είναι το κατάλληλο μέρος για ψυχοπαθείς

0
2
Wolfgang Schaeuble, Germany's finance minister, left, looks towards Yanis Varoufakis, Greece's finance minister, during a news conference at the Chancellery in Berlin, Germany, on Thursday, Feb. 5, 2015. The meeting comes hours after Greece lost a critical funding artery when the European Central Bank restricted loans to its financial system. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg *** Local Caption *** Yanis Varoufakis; Wolfgang Schaeuble

 

Λάβρος κατά του Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των δανειστών ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην ολλανδική De Volkskrant.

Ερωτηθείς αν έχει ευχάριστη ανάμνηση από τις συνεδριάσεις και τους ομολόγους του στα Eurogroup, ο πρώην ΥΠΟΙΚ  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όποιος μιλά για ευχάριστες στιγμές στο Eurogroup θα πρέπει να τον κλείσουν αμέσως μέσα, γιατί είναι ένας επικίνδυνος τρελός. Το Eurogroup είναι ένα πολύ δυσάρεστο μέρος. Τα κέντρα εξουσίας είναι αγχωτικά, εξ ορισμού, με μεγάλο εγωισμό και συνεχείς συγκρούσεις. Αν είναι κανείς ψυχοπαθής και του αρέσει η σύγκρουση, τότε το Eurogroup είναι το κατάλληλο μέρος».

Κληθείς μάλιστα να απαντήσει για το ποιος έκανε «κουμάντο» στις συνεδριάσεις του Eurogroup, είπε: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτός είναι που κινεί τα νήματα. Όλοι οι άλλοι είναι μαριονέτες. Ο Σόιμπλε είναι ο «άρχων» του Eurogroup. Αυτός είναι που αποφασίζει ποιος γίνεται πρόεδρος, καθορίζει την ατζέντα, ελέγχει τα πάντα».

Αναφερόμενος στον Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε: «Δεν έχει καμία αληθινή δύναμη. Καμία αρμοδιότητα. Είναι ένας στρατιώτης, μια μαριονέτα. Δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει τον Σόιμπλε», ενώ προσθέτει: «Δεν είχα κανέναν λόγο να μιλήσω με τον Γερούν, καθώς ούτε πρόθυμος ούτε ικανός ήταν να κάνει μια αληθινή συζήτηση».

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτηρίζει καθαρό πραξικόπημα τις διαπραγματεύσεις. «Ήταν ένα καθαρό πραξικόπημα, ένα μεγάλο πραξικόπημα και μάλιστα επιτυχημένο», λέει ο πρώην ΥΠΟΙΚ για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ