Βαρύ κλίμα για τον Φίλη στο Μαξίμου -Φόβοι ότι θα «καεί στο ζέσταμα»…

1
2

Bαρύ είναι το κλίμα στο πρωθυπουργικό γραφείο για τον υπουργό Παιδείας, μετά τις αλλεπάλληλες γκάφες του, τόσο για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία όσο και για την άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων. Η λέξη «απειρία» είναι η επιεικέστερη που ακούς, ενώ η «πολυπραγμοσύνη» η συχνότερη -αν και όχι η σκληρότερη…

Όσοι τον εκτιμούν, εκφράζουν φόβους μήπως «καεί στο ζέσταμα» -πριν προλάβει δηλαδή να επιδείξει έργο στον τομέα της Παιδείας. Όσοι τον υπολογίζουν λιγότερο, όμως, κάνουν λόγο για «λατρεία» στα ΜΜΕ, η οποία θα αποβεί «μοιραία» για τον ίδιο.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο Νίκος Φίλης κινδυνεύει να εξαντλήσει -μέσα σε 20 μέρες- το πολιτικό κεφάλαιο που είχε συγκεντρώσει το προηγούμενο οκτάμηνο, όταν σήκωσε το μεγαλύτερο φορτίο στη Βουλή, «ξελασπώνοντας» την κυβέρνηση σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές. Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είχε αναμετρηθεί, από την πρώτη μέρα ως την τελευταία, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταφέρνοντας να δημιουργήσει συναινέσεις και με την αντιπολίτευση.

Αμέσως μετά την ανάληψη του υπουργείου Παιδείας, ωστόσο, άρχισε να κάνει συνεχή λάθη. Όλα είχαν τον ίδιο κοινό παρανομαστή: την επιθυμία του να μιλά δημοσίως για τα πάντα. Αντί να κλειστεί στο υπουργείο και να ψάχνει λύσεις στο μπάχαλο που άφησε ο προκάτοχός του Αριστείδης Μπαλτάς, έπιασε στασίδι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά πρόσωπο πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, «δεν έχει καταλάβει πως έχει γίνει υπουργός και δεν μπορεί να λέει ό,τι θέλει»…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά δεν σε β΄λανε εκεί πέρα για να μας κάνεις ιστορία, λύσε τα προβλήματα της παιδείας και άσε τα υπόλοιπα. Γνώρισα τους πόντιους από κοντά αν και δεν είμαι ο ιδιος. Το μόνο που έχω να πώ εκτίμηση και σεβασμός για αυτούς τους ανθρώπους που πέρασαν τα πάνδεινα και που κρατάνε ψηλά την Ελλάδα στις γειτονιές την υφηλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here