Βαθύ ρήγμα στην κυβέρνηση: 47 οι απώλειες – Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο

0
9

Με 222 «ναι», 64 «όχι» και 11 «παρών» ψηφίστηκε το πρωί της Παρασκευής από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Βαριές απώλειες μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ με 47 βουλευτές να διαφοροποιούνται: 34 ψήφισαν «όχι», 12 «παρών», ενώ απουσίαζε ο Γιώργος Ακριώτης. Πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει 120 βουλευτές.

Στις εκπλήξεις το «παρών» από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν:

Οχι: Λαφαζάνης Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Ουζουνίδου, Βαλαβάνη, Στρατούλης, Ήσυχος, Κοδέλας, Ζαχαριάς, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Σταθάς, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Σκούμας, Ιωαννίδης, Τσανάκα, Δελημήτρος, Ζερδελής, Διαμαντόπουλος, Σαμοΐλης, Μακρή, Διώτη, Αμμανατίδου, Ζάννας, Κριτσωτάκης, Λεουτσάκος Πετράκος, Κυριακάκης, Ψαρρέα και Κυρίτση

Παρών: Μητρόπουλος, Μιχαλάκης, Τζήκα, Κατριβάνου, Καραγιαννίδης, Λέβα, Δερμιτζάκης, Κουρεμπές, Κυρίτσης, Κανελλοπούλου, Σεβαστάκης και Α. Καββαδία 

Δεδομένου αυτού του αποτελέσματος κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ζητήσει από το Σώμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μετά τις 20 Αυγούστου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here