Βέλγος οικονομολόγος: Το πρόγραμμά βοήθειας για την Ελλάδα ήταν παράνομο και παράτυπο

0
3

 

Όπως δημοσιεύεται στην βελγική εφημερίδα Le Soir, υπό τον τίτλο «Το πρόγραμμά βοήθειας για την Ελλάδα ήταν παράνομο και παράτυπο»  σύμφωνα με τον Βέλγο πολιτικό επιστήμονα και οικονομολόγο Ερικ Τουσέν, η έκθεση της Επιτροπής αυτής στοχεύει ιδιαίτερα την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία φέρεται να είχε ασκήσει πίεση στην ελληνική Στατιστική Υπηρεσία να επιδεινώσει τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σημειώνει η εφημερίδα, το χρέος διογκώθηκε κατά 28 δισ. – με τον μη υποχρεωτικό από την Eurostat συνυπολογισμό 19 δισ. για χρέη των δημοσίων επιχειρήσεων, 4 δισ. για νοσοκομειακές και φαρμακευτικές δαπάνες και 5 δισ. για «swaps».
Στο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι, κατά τον επικεφαλής του επιστημονικού κλιμακίου της Επιτροπής για την Αλήθεια του Ελληνικού Χρέους, υπήρξε κοινή βούληση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρκετών κυβερνήσεων – ιδιαίτερα της Γερμανίας και της Γαλλίας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να μη ζημιωθούν οι ξένες τράπεζες, ενώ στην πραγματικότητα, το ουσιαστικό πρόβλημα προερχόταν από το ιδιωτικό χρέος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here